• Volgende dag bezorgtVoor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

  • beste prijsDirect netto prijzen speciaal voor installateurs!

  • voorraadRegistreer en ontvang maandelijks nieuwe acties

Waarom een perskoppeling met RVS pershuls?

Onze producten

Waarom een RVS pershuls?

Bij de installatie van CV-leidingen uit kunststof zorgt een perskoppeling voor de aansluiting of vertakking van de leiding. Een goede aansluiting tussen de leidingen is natuurlijk van cruciaal belang; voor de aansluiting wordt de pershuls dicht geperst op de leiding met een persmachine. Het materiaal waaruit deze hulzen vervaardigd wordt heeft een grote impact op de levensduur van een perskoppeling. De gevolgen van een slechte verbinding zijn niet te overzien. Zowel op korte als lange termijn kan dit leiden tot een aantal complicaties:

  • De druk op het leidingsysteem is niet goed
  • Er ontstaan lekkages en het systeem kan worden opengebroken

Voorkomen is altijd beter als genezen, daarom werden Maincor perskoppelingen voorzien van een aantal speciale eigenschappen waardoor je telkens een perfect passende koppeling hebt, die nooit lekt:

 

RVS Pershuls

Maincor pers koppelingen werden voorzien van een pershuls uit RVS en niet uit messing zoals bij andere merken. Onbewerkt messing is immers zeer vatbaar voor elektrische corrosie, RVS daarentegen is bestand tegen corrosie en heeft een uitermate goede aansluiting met ieder merk van MLC meerlagenbuis. Zeker wanneer het leidingssysteem in beton wordt gelegd speelt dit een grote rol, want al tijdens het hard worden van het cement treed hier corrosie op. Ook is RVS sterker dan onbewerkt messing, dit zorgt ervoor dat de pershulzen beter en langer vast blijven zitten. Ons hele productassortiment aan rechte, knie en t-stuk koppelingen beschikt over RVS pershulzen, ook alle muurplaten en aansluitbochten hebben roestvrijstalen hulzen.

 

Andere voordelen van Maincor perskoppelingen:

 

Extra dikke O-ring

Om verder te kunnen garanderen dat elk leidingsysteem met om het even welke PE-RT/PE-X(a) buis langdurig blijft vastzitten werden Maincor perskoppelingen voorzien van een extra dikke rubberen o-ring. Bij het gebruik van twee kleine rubberen ringen is de aansluit met de buis nooit zo sterk, een dubbel zo groot oppervlak zorgt voor deze feilloze connectie.

 

Kunststoffen aanslaghuls

Tussen de pershuls en koppeling zit een kunststoffen aanslaghuls, dit zorgt ervoor dat de meerlagenbuis niet direct tegen de koppeling aanzit. Een directe aansluiting zorgt ook weer sneller voor corrosie.

 

Visuele controle

Om zeker te zijn dat de meerlagenbuis correct wordt geïnstalleerd werd er een visuele controle voorzien. Aan het eind van de aanslaghuls is een kleine ronde opening. Indien de buis helemaal tot tegen de kunststoffen aanslaghuls is geschoven zie je de buis in de opening.

 

Installeren kan met elk merk van persmachine

Voor de installatie van Maincor RVS perskoppelingen heb je geen nieuwe persmachine nodig, alle merken van persmachine waarbij de kop voorzien is van een U-profiel kunnen naadloos onze perskoppelingen vast persen. Om een goede pers te hebben moet de diameter van de perskop wel overeenstemmen met de diameter van de koppeling.

Maincor persfitting

Onze perskoppelingen

Knie 90°

 

Knie messing, oppervlakken vertind, voor verwarmings en sanitairtoepassingen.

Vanaf

3,67 per stuk (excl. btw)
Bekijk product

Rechte koppeling

 

Koppeling van messing, oppervlak vertind voor verwarmings en sanitairtoepassingen.

Vanaf

2,49 per stuk (excl. btw)
Bekijk product

T-stuk

 

T-stuk van messing met een profielring van EPDM en boogsegmentprofiel.

Vanaf

4,36 per stuk (excl. btw)
Bekijk product

Maincor kennismakingspakket 16mm

 

Compleet pakket met buizen, verschillende koppelingen en gemini beugel.

336,75 per pakket (excl. btw)
Bekijk product